pasta-z-zielonego-groszku-z-mieta-1

Pasta z zielonego groszku z miętą

Został mi mrożony groszek z robienia pęczotto z cukinią, groszkiem i miętą, więc wykorzystałam go do zrobienia banalnie prostej pasty na kanapki. Jako dodatek smakowy zdecydowałam się na miętę, która dobrze komponuje się z lekko słodkawym zielonym groszkiem, ale równie dobre jest połączenie np. z tymiankiem, jak w tej bardzo prostej paście z groszku z tymiankiem. Ta pasta jest na tyle prosta, że nie ma się co nad nią rozwodzić. Po prostu trzeba zrobić i delektować się pysznym smakiem i pięknym kolorem!

 

Składniki:

  • ½ opakowania mrożonego zielonego groszku (225 g)
  • parę listków mięty
  • ⅓ łyżeczki soli (2 g)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego (20 g)

 

Wykonanie:

  1. Zamrożony groszek wrzucić na patelnię, wlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem około 3 minut.
  2. Wystudzić, zmiksować z olejem, solą i miętą do smaku.
Oceń przepis
recipe image
Przepis:
Pasta z zielonego groszku z miętą
Autor:
Opublikowano:

2 komentarze

Skomentuj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.