II śniadanie / podwieczorek, Inspiracje kulinarne, śniadanie / kolacja

Jogurt z musli – przykładowe kompozycje

poprzednim poście starałam się zebrać możliwe do wykorzystania składniki (to na pewno nie wszystkie) i trochę je opisać pod kątem ich wartości odżywczych. W tym wpisie będę zamieszczać przykładowe kompozycje składników. Jak zwykle zachęcam do próbowania własnych połączeń. Radzę postawić na naturalną słodycz zawartą w owocach, ewentualnie niewielkich ilościach miodu. Kandyzowane owoce lepiej spożywać okazjonalnie. Zachęcam do używania sezonowych owoców. Także radzę dodawać do musli świeżo zmielone siemię lniane czy otręby – jest to świetna okazja, żeby „przemycić” do swojego menu zdrowe i wartościowe produkty, które ciężko „upchnąć” do jakiejś innej potrawy. Zatem, na zdrowie!

  • jogurt naturalny
  • płatki owsiane
  • banan
  • borówka amerykańska
  • orzechy nerkowca
    • jogurt naturalny
    • otręby orkiszowe
    • płatki owsiane
    • brzoskwinia
    • śliwka
    • pestki dyni
    • jogurt naturalny
    • mielone siemię lniane
    • płatki owsiane
    • suszone śliwki
    • orzechy brazylijskie
    • jogurt naturalny
    • zarodki pszenne
    • płatki owsiane
    • suszone daktyle
    • suszone figi
    • orzechy ziemne
    • orzechy nerkowca
    • jogurt naturalny
    • otręby owsiane
    • płatki owsiane
    • gruszka
    • suszona żurawina
    • orzechy włoskie
    • jogurt naturalny
    • mielone siemię lniane
    • musli z piekarnika (przepis)
    • miód lipowy
    • jogurt naturalny
    • otręby orkiszowe
    • zarodki pszenne
    • płatki owsiane
    • śliwki
    • orzechy włoskie
    • jogurt naturalny
    • otręby owsiane
    • płatki owsiane
    • prażone wiórki kokosowe
    • kandyzowany ananas
    • jogurt naturalny
    • mielone siemię lniane
    • płatki owsiane
    • suszone morele
    • migdały
    • miód lipowy