cukier-nieproszony-gosc

Cukier – nieproszony gość na naszych stołach

Cukier jest nieproszonym gościem w wielu produktach, które lądują na naszych stołach, w śniadaniówkach dzieci, w naszych torbach i plecakach zabieranych do szkoły, pracy, na uczelnie, wycieczki.

książce „Cały ten cukier” można przeczytać, że 80% produktów przetworzonych zawiera cukier dodany. Co prawda autor odnosi się do swojego kraju, czyli Australii, ale myślę, że w Polsce jest podobnie. Mam podstawy, by tak uważać, bo wzięłam pod lupę etykiety wielu różnych produktów. Wierzcie mi, wcale nie trzeba jadać słodyczy, ciast, ciasteczek, batoników, cukierków, wafelków, czekoladek i innych, żeby jednocześnie jadać duże ilości cukru.

Przekonacie się o tym i dowiecie się, jakie cukrowe pułapki przygotowali na nas producenci żywności w artykule, który napisałam dla Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru.

 

[mks_button size=”large” title=”Przejdź do artykułu” style=”rounded” url=”http://szczesliwibezcukru.pl/cukier-nieproszony-gosc-naszych-stolach/” target=”_self” bg_color=”#ffa310″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-share-square-o” icon_type=”fa” nofollow=”0″]
 

 

Na dowód wrzucam jeszcze zdjęcia etykiet innych produktów, które się nie zmieściły w artykule:

Probiotyk
Mieszanka przypraw
Sos sałatkowy
Syrop na kaszel
Herbata (sic!) owocowa
Pastylki na ból gardła

 

Zdjęcie na licencji CC0, pixabay.com

Skomentuj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.