II śniadanie / podwieczorek, Przepisy, śniadanie / kolacja

Sałatka meksykańska

Szybka, prosta i smaczna sałatka. Świetnie nadaje się do zabrania do szkoły, pracy czy na uczelnię.


Składniki:

  • czerwona fasola (użyłam fasoli z puszki, ale oczywiście można ugotować suchą)
  • kukurydza z puszki
  • czerwona papryka (można użyć dodatkowo zielonej – sałatka będzie bardziej kolorowa)
  • cebula (niedużo)
  • sos czosnkowy (bez dodatku ziół)
Wykonanie:
  1. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
  2. Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić.
  3. Fasolę i kukurydzę odcedzić.
  4. Wszystko wymieszać z sosem czosnkowym. Dobrze włożyć na przynajmniej 1 godzinę do lodówki, żeby smaki się przegryzły.