Przepisy, śniadanie / kolacja

Kawowa owsianka z granatem

Dla wielu osób dzień kawy jest codziennie, ale dzisiejszy jest wyjątkowy – bo to Międzynarodowy Dzień Kawy. Dlatego przygotowałam dla Was przepis z wykorzystaniem tego składnika. Kawowa owsianka z granatem to ciekawy pomysł na rozpoczęcie jesiennych dni, a ponadto to coś pośredniego między śniadaniem a deserem 😉. Połączenie smaku kawy z chrupiącymi słodko-kwaskowatymi ziarenkami granatu wprost ubóstwiam 😁. Więc jeżeli jesteście koneserami kawy, to bardzo polecam wypróbować taki duet!

Owsianka kojarzy Wam się z niesmaczną breją? Odpowiednio przygotowana i z różnymi dodatkami może być naprawdę pysznym i wartościowym posiłkiem! 😋

 

 

Składniki:

na 1 porcję

  • 50 g płatków owsianych górskich
  • 100 ml mocnej kawy (zrobionej z 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej albo z ekspresu)
  • 1 łyżka erytrolu (10 g)
  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego (200 g)
  • pestki z ½ granatu (70 g)

 

Wykonanie:

  1. Zrobić 100 ml gorącej kawy, posłodzić erytrolem i zalać nią płatki. Zostawić do namoczenia.
  2. Wymieszać z jogurtem, posypać pestkami granatu. I tyle 😉.

 

 

1 porcja dostarcza:

Oceń przepis
recipe image
Przepis:
Kawowa owsianka z granatem
Autor:
Opublikowano:
Średnia ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)