kasza-owsiana-z-bakaliami-i-karobem-4

Kasza owsiana z bakaliami i karobem à la Snickers

Pyszna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie albo do szybkiego podgrzania po wcześniejszym przygotowaniu, albo na zimno – co kto lubi. Kasza owsiana, podobnie jak płatki owsiane, ma wspaniałe wartości odżywcze, a w połączeniu z naturalnie słodkimi bakaliami, orzeszkami i karobem otrzymujemy wyśmienite orzechowo-czekoladowo-karmelowe danie. Taka kasza owsiana z bakaliami i karobem przypomina w smaku popularny batonik! ?. Do tego szklanka mleka i mamy pełnowartościowy posiłek. Uwielbiam takie „naturalne słodkie” śniadania. Pysznie i zdrowo, aż się chce wstawać!

 

 

Składniki:

  • kasza owsiana
  • rodzynki
  • daktyle
  • orzechy ziemne
  • karob

 

Wykonanie:

  1. Kaszę owsianą zalać wodą w proporcji 1¾ szklanki wody na 1 szklankę kaszy. Gotować pod przykryciem 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
  2. Podczas gdy kasza się gotuje, rodzynki i daktyle wypłukać pod bieżącą wodą, daktyle pokroić. Orzechy, rodzynki i daktyle dodać do gotującej się kaszy.
  3. Po ugotowaniu do kaszy dodać karob do smaku i koloru, dokładnie wymieszać i zostawić pod przykryciem na 5 minut.

 

Oceń przepis
recipe image
Przepis:
Kasza owsiana z bakaliami i karobem à la Snickers
Autor:
Opublikowano:

Skomentuj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.