Mój nowy szalony pomysł! Pudding z chia w zupełnie nowej odsłonie – zrobiony na zielonej herbacie! Pyszny, lekki i ultra-zdrowy deser. Banalnie prosty i efektownie wyglądający. Połączenie orzeźwiającego smaku zimnej zielonej herbaty z naturalną słodyczą dojrzałych brzoskwiń. Nic więcej pisać nie będę – niech przepis i zdjęcia mówią za siebie. Smacznego!
Składniki:
na 1 porcję
- ½ szklanki zielonej herbaty
- 2 łyżki chia (20 g)
- 2 brzoskwinie (170 g)
Wykonanie:
- Zaparzyć zieloną herbatę (z 1 łyżeczki herbaty) i wystudzić. Wymieszać z chia, odstawić na 10-15 minut i ponownie dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
- Brzoskwinie umyć, wyjąć pestki i zmiksować.
- Ułożyć warstwami w naczyniu.
Skomentuj